Nu får de danske driftere et mesterskab at kæmpe om

Vi har set dem før. Chaufførerne i de biler, som på deres ydre minder om vores egne personbiler på landevejen. Hvis det altså ikke var for deres opsigtsvækkende dekorationer og logoer. Men netop disse chauffører kan noget andet – og meget mere – end blot at forvandle et anonymt køretøj til noget farvestrålende. De kan også gøre kørslen i disse biler til noget sprudlende.

De er driftere.

2013-Drifting-01

Nogen definition findes ikke i den danske retskrivningsordbog. Endnu. Men det kommer, for drifting er populært. Hvad enten man er aktiv udøver eller tilskuer. Det handler kort og godt om at få sin bil til at skride gennem svingene. Med så megen røg fra dækkene som muligt. Og i en vinkel, der er så stor som mulig i forhold til den længderetning, bilen grundlæggende bevæger sig i.

”Populært sagt kan man sige, at drifting er motorsportens svar på kunstskøjteløb,” forklarer Preben Jensen fra Motor Sport Sønderjylland. ”Hvor et rally er et mountainbikeløb på fire hjul og en baneløb er et sprint på linje med atletikkens 400 meter-distance, så er det de kunstneriske aspekter, som er i højsædet i drifting.”

I drifting gælder det kort og godt om tre ting. At få så megen fart på som muligt gennem svingene. At komme så tæt på det såkaldte clipping point – spidsen af svinget. Og at gøre det hele med så megen stil og drama som muligt. Resultaterne måles ikke i meter eller tiendedele af sekunder, men i point. Hidtil har driftere herhjemme kun deltaget i opvisninger eller enkeltstående konkurrencer, men det ændrer Motor Sport Sønderjylland på i år, efter at man har fået en kontrakt med Dansk Automobil Sports Union om at afvikle drifting i Danmark.

”Sidste år havde vi en række af Danmarks bedste driftere til at køre ved vores løb på Padborg Park, og vi fandt ud af, at vi sammen kunne skabe noget, der var større,” siger Preben Jensen. ”Vi har derfor skabt Danish Drift Series, der bliver en serie af arrangementer, hvor driftere fra hele landet kæmper om at blive Danmarks bedste.”