Røg og dækhvin afslutter sæsonen på Padborg Park

2013-Jimmi-Hansen-01

Luften vil blive tyk af røg og øregangene fyldt med lyden fra de hvinende dæk, når der køres finale i Dansk Drifting Serie den 5.-6. oktober på Padborg Park. Og det vil først være i den afsluttende knockout-konkurrence blandt de bedste driftere, at afgørelsen vil falde. Afgørelsen om, hvem der tager titlen som Danmarks bedste i den første landsdækkende løbsserie herhjemme.

”Hidtil har drifting været kørt som enkeltstående løb, men efter et par prøvearrangementer sidste år gik vi sammen med en række af Danmarks bedste driftere om at skabe en landsdækkende turnering,” fortæller Preben Jensen, der er drifting-ansvarlig i Motor Sport Sønderjylland. ”Vi har i år kørt på både Ring Djursland og FDM Jyllandsringen, og nu gælder det så finalen på Padborg Park.”

Fem afdelinger er gået forud for finalen på Padborg Park i den første oktober-weekend, og der er lagt op til en duel mellem Jimmi Hansen og den tidligere stuntmand Erik W. Pedersen. Jimmi Hansen fik let løb i premieren, da Erik W. Pedersen her havde tekniske problemer med sin bil. I næste runde var det lige omvendt.

”Men siden da har det hver gang været Jimmi og Erik, som gennem kvart- og semifinalerne har kvalificeret sig til finalen, hvor de har dystet og leveret et godt show for tilskuerne,” siger Preben Jensen. ”Kikker man på pointskalaen, så har Jimmi et lille fortrin, da han fører, men hvis man kender ham ret, så vil han stadig give sin bil alt det, den kan trække, for at vinde.”

Men finalen i Dansk Drifting Serie handler ikke kun om Jimmi Hansen og Erik W. Pedersen. Altid spektakulære Kenn Egtved har således en outsiderchance for at tage den samlede titel i sin BMW, der med de roterende blink på taget er et sikkert hit hos publikum.

”Der vil være masser af gode driftere med i finalen på Padborg Park, for selv om de måske ikke har mulighed for at erobre en medaljeplacering, så vil de forberede sig godt til næste sæson,” siger Preben Jensen. ”2014 tegner nemlig til at blive en meget spændende sæson i Dansk Drifting Serie.”